nl en
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND, BELGIE EN DUITSLAND)
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND, BELGIE EN DUITSLAND)


0
0
Winkelwagen
€ 0,00
                                                        Carthusia
Legende

.... vertelt dat de vader, de prior van het kartuizerklooster van St. James, in 1380 onverwacht overrompeld was door het nieuws van de aankomst van koningin Joan van Anjou op Capri, een boeket van de mooiste bloemen van het eiland plukte; deze bleven drie dagen in hetzelfde water en terwijl hij ze weggooide, merkte de prior op dat het een mysterieuze geur had gekregen die hem onbekend was. Dus wendde hij zich tot de monnik met ervaring in alchemie, die de oorsprong van de geur traceerde naar de "Garofilium Silvestre Caprese".

Dat water was het eerste parfum van Capri.

Tegenwoordig heeft Carthusia zijn eeuwenoude kennis in praktijk gebracht om een ​​parfumcultuur te ontwikkelen die uniek is in de wereld. Door de jaren heen heeft het zijn beheersing over de reukzintuigen verfijnd, zijn onderscheiding van essenties geperfectioneerd en gestructureerd, om de klanten de puurste en meest zinnenprikkelende emoties te geven. Tegenwoordig worden, zoals in het verleden werd gedaan, alle productiestadia met de hand uitgevoerd om een ​​nauwkeurige toepassing van de betrokken natuurlijke methoden en de voortreffelijke zorg voor traditioneel vakmanschap te garanderen.

Alle Carthusia-geuren hebben een verborgen maar ondeelbare band met Capri. De gevoelens en stemmingen die inherent zijn aan Carthusia-producten zijn het resultaat van ijverig en professioneel onderzoek naar componenten die uitsluitend zijn afgeleid van de omgeving van Capri. Deze ingrediënten ontmoeten, mixen en matchen in de laboratoria van Carthusia en produceren unieke harmonieën van geuren die parfums voortbrengen die even uitzonderlijk zijn als het eiland waar ze vandaan komen.

Het symbool van de firma, een prachtig werk in liberty-stijl, werd in 1948 gemaakt door de schilder Mario Laboccetta. Het stelt een "bloemsirene" voor die doet denken aan de surrealistische en mythologische landschappen van Capri's erfgoed. Ze lijkt midden in een evolutie te staan, bloeiend met ontelbare kleurrijke bloemen, waaruit Carthusia parfums vloeien en een logo bereikt dat zowel kunst als natuur in al hun vormen oproept.


Weergave:


Bezig met laden...

ParfuMaria gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies