nl en
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND)
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND)


0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Ladenac-Milano
LADENAC MILANO


Patrick Douenat, parfumeur en entrepreneur, is geboren in Trinidad & Tobago en is inmiddels de 60 gepasseerd. Hij zit al meer dan 30 jaar in het vak en heeft zich onder meer bezig gehouden met de ontwikkeling van zowel Cosmetica/Skincare als geuren. Tijdens zijn vele reizen werd hij geraakt door de mooie landschappen van Italië en met name de verschillende aroma’s die hij ervaarde terwijl hij langs de verschillende steden en kusten reisde. 

Hij vestigde zich in Italië waar hij zijn twee grote liefdes vond: zijn vrouw (met wie hij al ruim 30 jaar getrouwd is) en zijn liefde voor exclusieve geuren. Hij koos Milaan als zijn ‘thuisbasis’ mede omdat hij Milaan als het epicenter van luxe beschouwt. Hier ontwikkelde hij zijn passie voor geuren ( in eerste instantie voor home fragrances en geurkaarsen) die de naam Ladenac Milano kregen (Ladenac is een verbastering van het Spaanse Candela hetgeen kaars betekent en Milaan omdat dat zijn epicenter en thuisbasis was). 

Patrick is van mening dat ieder mens blij opstaat wanneer het huis aangenaam ruikt. Hij heeft samen gewerkt met Bylgari, Shiseido en ontwikkelde het kaarsenmerk Cyre Trudon. In 2011 kreeg hij de mogelijkheid om een geurfabriek - Vila Hermanos - nabij Valencia in Spanje over te nemen. De organisatie zat niet goed in elkaar en het bedrijf hing aan een zijden draadje. Hij verhuisde naar Spanje, heeft het bedrijf gekocht, gereorganiseerd en inmiddels gemaakt tot een zeer goedlopend bedrijf met 44 medewerkers en een uitstekend bedrijfsresultaat. Samen met oa zijn vrouw Manuela runt hij dit bedrijf. 

In 2021 heeft hij zijn eerste collectie parfums - body fragrances- ontwikkeld en in maart 2022 op de beurs in Parijs (Maison d’Objet) gelanceerd. Een luxe niche collectie van 7 geuren (3 dames en 4 unisex) onder de naam Ladenac Milano. Deze bijzondere geuren met meer dan 21% parfumconcentratie zijn elk unieke creaties. Elk parfum is opgebouwd rond een eigen unieke compositie met gebruikmaking van de mooiste en vooral natuurlijke grondstoffen. Patrick ziet elk parfum als een unieke creatie – a piece of art – en aangezien elke grondstof een andere prijs heeft is elk parfum qua prijsniveau apart berekend. Vandaar dat het ene parfum een andere prijs heeft dan het andere parfum ook al maken zij deel uit van dezelfde collectie. De verkoopprijzen liggen tussen de 195 en 345 euro. De producten worden vervaardigd in Italië.

De unieke geuren van Ladenac Milano worden exclusief en aan geselecteerde verkooppunten aangeboden. De verkoop van de geuren staat geheel los van de geurkaarsen en house perfumes die door een andere distributeur worden aangeboden. Prestige Cosmetics Benelux heeft vanaf juni 2022 het exclusieve recht op distributie van deze parfums voor de Benelux.

 


Weergave:


Bezig met laden...

ParfuMaria gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Wij verwelkomen nieuwe klanten met 5 procent korting. (boven 75 euro) Code: NEW24. Niet bij aankoop van samples, travelsizes of producten met korting. Zodra u dit toch toepast wordt uw order verwijderd.