nl en
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND)
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND)


0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Roberto-Ugolini
Roberto Ugolini
Een verhaal over een passie voor schoenen
Schoenmaken zit in het bloed van Roberto Ugolini in Florence: hij groeide op in een familie van schoenmakers. Zijn grootvader en overgrootvader werkten al in hetzelfde beroep, zijn moeder had 40 jaar een schoenenwinkel en zijn vader repareerde schoenen. In zijn vrije tijd keek Ugolini graag naar zijn vader - hij heeft veel van hem geleerd. Op 25-jarige leeftijd opende hij zelfs zijn eigen reparatiewerkplaats in Due Strade. Maar dat was niet genoeg voor hem: in plaats van de schoenen van andere mensen te repareren, wilde hij ze maken. Dus benaderde hij meesterschoenmaker Primo Vessilli, die een workshop had over Viale Aleardo Aleardi, maar hij wees aanvankelijk de leerling af. Roberto Ugolini zegt echter dat hij "duro come un mulo" bleef - koppig als een muilezel. Hij gaf niet op en uiteindelijk kreeg hij zijn kans. Hij was een fervent leerling en de schoenen die hij maakte werden steeds beter. Op een dag moest de meester zijn leerling ontslaan vanwege een slechte gezondheid. Ugolini was eerder alleen dan hij had verwacht, en hij begon met schoenen te maken voor zijn vader, zijn broer en voor vrienden om erachter te komen of hij klaar was om schoenen te maken voor betalende klanten. Hij was.

En dus opende hij een winkel op Borgo Santissimi Apostoli samen met een vriend. Maar hij stopte nooit met het bezoeken van gepensioneerde schoenmakers om oude kneepjes van het vak van hen te leren. Uiteindelijk verhuisde hij zijn werkplaats naar de huidige locatie aan de Via dei Michelozzi. Sindsdien worden hier op maat gemaakte schoenen vervaardigd volgens traditionele methoden. Ugolini doet metingen met pen en papier, werkt met voetprofielen van zittende en staande klanten, vertaalt deze metingen naar een leest en ontwikkelt de perfecte pasvorm voor elke voet. Klanten moeten een half jaar wachten op een paar schoenen die op deze traditionele manier zijn gemaakt. Maar velen wachten graag, want de resultaten zijn het zeker waard. 


Weergave:


Bezig met laden...

ParfuMaria gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Wij verwelkomen nieuwe klanten met 5 procent korting. (boven 75 euro) Code: NEW24. Niet bij aankoop van samples, travelsizes of producten met korting. Zodra u dit toch toepast wordt uw order verwijderd.