nl en
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND, BELGIE EN DUITSLAND)
VANDAAG VOOR 13:00 BESTELD, MORGEN IN HUIS* (BINNEN NEDERLAND)
GRATIS VERZENDING BOVEN € 100 (VOOR NEDERLAND, BELGIE EN DUITSLAND)


0
0
Winkelwagen
€ 0,00

About Escentric Molecules – Unique Niche Fragrances

Escentric Molecules dankt zijn bestaan ​​aan een aroma-molecuul dat in de natuur niet bestaat. Iso E Super werd in 1973 gecreëerd in een laboratorium op IFF. Het bleef onbekend buiten de parfumwereld tot de lancering van Escentric Molecules, hoewel de ongrijpbare aanwezigheid zweeft in relatief lage concentraties op de achtergrond van vele geuren voor zowel mannen als vrouwen. Onder parfumeurs wordt het gewaardeerd om zijn fluweelzachte, cocooning-effect.

Toen parfumeur Geza Schoen Iso E Super voor het eerst afzonderlijk rook, klikte er iets. 'Ik realiseerde me dat de gemene deler in alle geuren die ik lekker vond, was dat ze een grote dosis ervan bevatten. Iso E Super is hoogst ongebruikelijk. Je kunt er nooit genoeg van krijgen. Eén snuifje en je wilt de hele fles. Het is net een medicijn. "

Schoen begon te experimenteren en creëerde geuren met Iso E Super in ongekende verhoudingen. Op een avond ging hij verder. Op weg naar een drankje met een vriend, stelde hij voor dat ze alleen op het aroma-molecuul spritz.

Het effect was direct. Ze waren nog maar net aan een bar gaan zitten, of er kwam een ​​vrouw naar hun geur vragen. Tijdens het gesprek met Schoen werd het duidelijk dat de connectie tussen de geuren die ze lekker vond ook een grote dosis Iso E Super was. Schoen realiseerde zich dat hij iets van plan was.

Zijn voorstel was gewaagd. Hij zou twee geuren creëren als eerbetoon aan deze raadselachtige lokstof. Eén geur zou een ongekende 65% van het molecuul bevatten. De rest van de formule zou bestaan ​​uit ingrediënten die zijn ontworpen om de slecht verlichte sfeer te onderstrepen.

Als dit een radicale zet was, was de tweede geur helemaal niet-conformistisch. Het zou alleen het molecuul Iso E Super bevatten. 'Ik dacht, deze zal alleen de artiesten, de freaks, de buitenstaanders aanspreken.'

Hij was fout. Vanaf de lancering in 2006 groeiden Escentric Molecules snel uit tot een fenomeen. Schoen volgde het eerste paar geuren, 01 met een tweede paar, 02 en een derde paar 03. Elk paar richt zich op die zeldzame aromamoleculen die de uitstraling en diepte van karakter hebben om op zichzelf te staan.Weergave:


Bezig met laden...