nl en
⌚ Vandaag voor 13:00 besteld, morgen in huis* (binnen Nederland)❤ Gratis verzending boven € 100 (Voor Nederland, Belgie en Duitsland)
0
0
Winkelwagen
€ 0,00

Over ons


Van jongs af aan ben ik bezig met alles wat geurt. Overal moest ik aan ruiken en al heel jong was ik in de ban van parfums. Bij andere mensen stemden hun parfums mij tot nadenken. Er waren mensen die altijd dezelfde geur droegen en die ermee waren vergroeid. Daar begreep ik niets van. Ook weet ik nog dat ik spaarde voor mijn eerste geur. Dat was Mitsouko van Guerlain en ik kocht deze geur op mijn twaalfde. Al gauw ging ik sparen voor andere geuren. Ik ging zelfs overal klusjes doen om geld te verdienen zodat ik daar geuren van kon kopen. Opium kwam uit en toen ik die geur rook werd ik duizelig van geluk. Hoe was het mogelijk ! Daarna Rive Gauche en ik MOEST die geur dus ook hebben. Miss Dior, Chanel No.19, Chanel No. 5 en vele klassiekers kwamen in mijn kast te staan. Mijn vriendinnen droegen hele andere geuren maar ik kocht hele volwassen geuren die mijn leeftijdsgenoten niet kenden. Vele uren bracht ik door in de parfumerie en ik ging telkens terug om elke geur op te doen en te onthouden. Toen al beheersten vele geuren mijn leven. De zogenaamde mannengeuren ging ik ook allemaal onderzoeken en dragen. Op een bepaald moment had ik enorm veel geuren gespaard en in mijn hoofd ontstond een soort encyclopedie van geuren die ik inmiddels allemaal ken.

Een aantal jaren geleden ontdekte in de nichegeuren en toen ging er weer een hele andere wereld voor me open. Een geurenwereld waar ik geen idee van had. Geuren die heel anders roken en zich ontwikkelden op de huid. Veel minder chemisch. Prachtige echte leergeuren, rozengeuren zoals rozengeuren zouden moeten ruiken en nog veel meer. Mijn eerste nichemerk dat ik rook was Annick Goutal en ik was sprakeloos door al dat moois. Ik ging diverse niche parfumerieën bezoeken en ik ging alle merken ontdekken en testen. Er was geen weg meer terug en de Mainstream geuren vond ik opeens minder spannend.

Het kwam eigenlijk nooit in me op om zelf een nicheparfumerie te openen omdat ik simpelweg geen goede verkoopster ben. Parfums zijn mijn passie en die passie wilde ik delen dus ik begon te schrijven in diverse parfumforums over geuren en ook af en toe organiseerde ik een leuk parfum-uitje bij een nicheparfumerie met een aantal geur liefhebbers.

Tot op een bepaald moment de mogelijkheid zich aandiende om geuren te gaan verkopen. Ik wilde geen winkel hebben in een winkelstraat maar ik wilde een heel ander concept oprichten. Dat idee zat in mijn hoofd omdat ik jarenlange ervaring had in het bezoeken van winkels en wat ik zelf anders zou willen. Met dat idee en met die ervaringen ben ik mijn niche salon gaan inrichten. Ik wilde dat mensen persoonlijke aandacht zouden krijgen en ongestoord zouden kunnen ruiken en beleven zonder onbekenden om hen heen. Deze invloeden van anderen kunnen erg storend werken. Ik wilde een bepaalde tijd inrichten voor de klant. Zo ontstond het idee van bezoeken op afspraak. Vanuit mijn passie wilde ik veel vertellen en klanten laten ruiken en beleven. Mensen andere geuren laten ruiken dan die ze gewend zijn en zelfs ruiken met de ogen dicht om je puur te richten op één zintuig….de neus! Geen idee hoe de flacon eruitziet en geen idee wat je ruikt maar puur gericht op het ruiken zelf.

Mijn kracht is dat ik al heel snel weet aan de hand van de geuren die men al gebruikt of heeft gebruikt wat men heerlijk vindt maar ik vind het een uitdaging om iemand uit zijn comfortzone te halen.

Inmiddels ben ik mijn salon begonnen en daaraan parallel lopend een webshop. Ontzettend leuk om te werken vanuit die passie maar ook onzakelijk want ik denk niet in ideaalbeelden en ik denk er ook niet bij na hoeveel merken ik wil verkopen. Ik heb enorm geïnvesteerd in de merken en regelmatig komt er een merk bij waar ik echt verliefd op ben.

Geur is wat mij betreft een vloeibaar kledingstuk dat je aantrekt en wie wil er nu elke dag dezelfde kleding aan? Een geurengarderobe aan laten meten. Het woord "geurengarderobe" heb ik ooit zelf bedacht. Immers hoe leuk is het om elke dag te kiezen uit een mooie geurengarderobe? En ik wil je daar graag bij helpen.

Om een lang verhaal af te ronden. Heb je ook passie voor geuren of wil je eens iets heel anders dan de gebaande paden? Mail gerust voor een afspraak.

Ik wens iedereen enorm veel geurplezier toe en bedank iedereen die op deze site komt neuzen of mijn salon bezoekt!